Eladhatatlan - Ingyenes hirdetések feladása gyorsan, regisztráció nélkül

Mit érdemes tudni a szigetekről

Mit érdemes tudni a szigetekről

A Kanári-szigetek 7 nagyobb lakott és 6 kisebb lakatlan szigetből tevődik össze Az Atlanti óceánban. Az északi szélesség 27. és 30. foka illetve a nyugati hosszúság 13. és 18. foka között helyezkedik el. Míg a szigetvilág legnagyobb szigete Tenerife, amely alapterülete mintegy 2052 km2, addig a legkisebb sziget Roque del Oeste, amely gyakorlatilag egy szikla. A lakott szigetek közül a legkisebb Isla de los Lobos, ahol csupán néhány család él.

Közigazgatásilag a szigetek Spanyolországhoz tartoznak, földrajzilag azonban Afrika részét képezik. Az összes sziget vulkanikus eredetű, mégis igen eltérőek egymástól. Tenerifére a hegyek a jellemzőbbek, Lanzarotén pedig a dombok az uralkodók. A strandok különleges fekete homokja is vulkanikus tevékenység következménye.

Spanyolország és a Kanári-szigeteknek is egyaránt a Pico del Teide a legmagasabb pontja a maga 3718 méterével. A téli hónapokban csúcsát hó borítja.

A Kanári-áramlások miatt az óceán vize kellemesen 20-24 fokos mindig, ami kellemesnek mondható.

A szigetek lakosainak száma másfél millióra tehető, amely egyharmada Gran Canarian él.

Az idegenforgalomból adódóan a fő bevételt ezen a területen a kereskedelem mellett a mezőgazdaság jelenti. Hatalmas mennyiségű paradicsom, banán és dohány szülőföldje ez a terület. Érdemes megemlíteni azt is, hogy messze híresek a tenerifei borok is.

Az ünnepek, népünnepek többsége vallási eredetű és érdekes módon minimum három napig tart. Ilyenkor szép népviseletet öltenek magukra a helyiek és finomságokkal kínálgatják egymást. Ezek az ünnepségeken általában a turisták is részt vesznek. Ezzel szemben a külföldi látogatók nem vehetnek részt a Día Canaria ünnepen, melyet zárt udvarban tartanak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*