Eladhatatlan - Ingyenes hirdetések feladása gyorsan, regisztráció nélkül

Röviden és tömören Teneriféről

Röviden és tömören Teneriféről

A szigetekre való látogatás előtt nem szükséges védőoltás beadatása. A Kanári szigetek Spanyolországhoz tartozik, tehát az Európai Unió részét képezi. Miután vámmentes terület, így az alkohol és a dohánytermékekre nem kerül zárjegy.

A hivatalos pénznem az Euro. Itthon érdemes valutát váltani. A szigeteken akár 20-30 %-kal többe is kerülhet számunkra a pénzváltás. Bankártyás fizetéssel sincs semmiféle gond. Rászámolhatnak 2-3 %-ot, amit a bankok miatt az eladók a vásárlókra terhelnek.

A víz fürdésre és fogmosásra alkalmas, de ne igyuk meg a csapvizet. Egy gyors forralás után azonban minden gond nélkül fogyaszthatjuk. 5-8 litere palackokban vásárolhatunk ivóvizet szinte bárhol.

A természetes állatvilágot a nyulak és a gyíkok alkotják. Veszélyes állatokkal nem kell számolniuk a turistáknak. A vulkáni működésnek köszönhetően közel 12 millió évvel ezelőtt emelkedett ki az óceánból Tenerife legöregebb hegylánca. Mai formája három vulkánnak, az Anaga-nak, Tano-nak és a Valle de San Lorenzo-nak köszönhetően alakult ki.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*