Eladhatatlan - Ingyenes hirdetések feladása gyorsan, regisztráció nélkül

Tenerife az örök tavasz szigete

Tenerife az örök tavasz szigete

Télen 15 és 25 fok között van a minimum és maximum hőmérséklet. Ez nyáron 20 és 30 fokra változik. Elmondhatjuk, hogy a világ legkellemesebb időjárását itt élvezhetjük. Tenerife klímáját a Golf áramlat és a passzát szelek befolyásolják. Talán ennek is köszönheti és köszönhette régebben is a sziget állandó népszerűségét. Már a rómaiak is előszeretettel jártak ide. Boldog Szigetnek nevezték. Homérosz írása szerint pedig Tenerifén állandó tavasz van és innen az örök tavasz szigete elnevezés is.

Tenerife több mikroklímával rendelkezik. Míg az északi részen több a csapadék, addig a déli részen évente mintegy 10 nap van, amikor esik az eső és gyakorlatilag mindig tiszta az ég. A napsütötte tengerpartról alig 40 perces autózás után havas tájakra érhetünk.

Az idő annyira kellemes, hogy légkondicionálóra sincs szükség. A téli hónapok inkább az idősebb korosztály számára lehet kedvezőbb a tavaszi időjárás miatt. A forró afrikai széllel, a Kalimával évente 2-3 alkalommal találkozhatunk. Ilyenkor a hőmérséklet elérheti a 40 fokot is.

Átlaghőmérséklet hónapokra bontva:

Január: 21 Co
Február: 21 Co
Március: 22 Co
Április: 22 Co
Május: 23 Co
Június: 25 Co
Július: 27 Co
augusztus: 27 Co
Szeptember: 27 Co
Október: 26 Co
November: 24 Co
December: 22 Co

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


*