Eladhatatlan - Ingyenes hirdetések feladása gyorsan, regisztráció nélkül

Tag Archive for Kanári-szigetek

Röviden és tömören Teneriféről

Röviden és tömören Teneriféről

A szigetekre való látogatás előtt nem szükséges védőoltás beadatása. A Kanári szigetek Spanyolországhoz tartozik, tehát az Európai Unió részét képezi. Miután vámmentes terület, így az alkohol és a dohánytermékekre nem kerül zárjegy.

A hivatalos pénznem az Euro. Itthon érdemes valutát váltani. A szigeteken akár 20-30 %-kal többe is kerülhet számunkra a pénzváltás. Bankártyás fizetéssel sincs semmiféle gond. Rászámolhatnak 2-3 %-ot, amit a bankok miatt az eladók a vásárlókra terhelnek.

A víz fürdésre és fogmosásra alkalmas, de ne igyuk meg a csapvizet. Egy gyors forralás után azonban minden gond nélkül fogyaszthatjuk. 5-8 litere palackokban vásárolhatunk ivóvizet szinte bárhol.

A természetes állatvilágot a nyulak és a gyíkok alkotják. Veszélyes állatokkal nem kell számolniuk a turistáknak. A vulkáni működésnek köszönhetően közel 12 millió évvel ezelőtt emelkedett ki az óceánból Tenerife legöregebb hegylánca. Mai formája három vulkánnak, az Anaga-nak, Tano-nak és a Valle de San Lorenzo-nak köszönhetően alakult ki. Read more

Tenerifei éttermek és ételeik

Tenerifei éttermek és ételeik

A szigeteken évszázadok óta az alapvető élelmiszer a pörkölt kukorica vagy búza, azaz a gofio. Ezekből levesféléket és kenyeret is készítenek. Néhány szakács fagylaltba is belecsempészi ezeket.

Az egytálételek és levesek (sopas) is kedveltek. Érdemes megkóstolnunk a zöldségekkel gazdagon rakott levest, a potaje canariot. A potaje de cardos a bogáncs terméséből készült étel. Húsból és zöldségből álló egytálételek a ropa vieja, puchero és rancho canario is. Ezek Tenerife legjellegzetesebb ételei közé tartoznak. Finom spanyol különlegesség a fokhagymás csirke is, amit szintén érdemes megkóstolnunk.

Az itt élő vagy nyaraló ember bármilyen éttermet fellelhet. Megtalálható többek közzött a McDonald’s, kínai éttermek, indiai vagy nemzetközi ételbárok.

A tapas a spanyol élet egyik elengedhetetlen kelléke. Ez egy kis adag nasi tulajdonképpen, amit egy pohár bor vagy sör mellé fogyasztanak.
Főbb tapasok: Ensaladilla (saláta), Pulpo (polip), Tortilla (burgonyás omlett), Garabanzas (csicseriborsó), Bocarones (szardella), Pollo Picante (csípős csirke), Salchichas (házikolbász).
Read more

Tenerife az örök tavasz szigete

Tenerife az örök tavasz szigete

Télen 15 és 25 fok között van a minimum és maximum hőmérséklet. Ez nyáron 20 és 30 fokra változik. Elmondhatjuk, hogy a világ legkellemesebb időjárását itt élvezhetjük. Tenerife klímáját a Golf áramlat és a passzát szelek befolyásolják. Talán ennek is köszönheti és köszönhette régebben is a sziget állandó népszerűségét. Már a rómaiak is előszeretettel jártak ide. Boldog Szigetnek nevezték. Homérosz írása szerint pedig Tenerifén állandó tavasz van és innen az örök tavasz szigete elnevezés is.

Tenerife több mikroklímával rendelkezik. Míg az északi részen több a csapadék, addig a déli részen évente mintegy 10 nap van, amikor esik az eső és gyakorlatilag mindig tiszta az ég. A napsütötte tengerpartról alig 40 perces autózás után havas tájakra érhetünk.

Az idő annyira kellemes, hogy légkondicionálóra sincs szükség. A téli hónapok inkább az idősebb korosztály számára lehet kedvezőbb a tavaszi időjárás miatt. A forró afrikai széllel, a Kalimával évente 2-3 alkalommal találkozhatunk. Ilyenkor a hőmérséklet elérheti a 40 fokot is. Read more

Repülőjegyek Tenerifére való utazáskor

Repülőjegyek Tenerifére való utazáskor

Tenerifére a repülőjegyet önállóan vegyük meg. Ez azért is előnyös, hogy ne kelljen félnünk egy esetleges bújtatott költségre.

Fontos tudni repülőjegy vásárlás előtt, hogy a déli reptér, a Tenerife Reina Sofia a legkényelmesebb megoldás. Innen közel 20 euróért taxival eljuthatunk a kívánt helyre. Ezzel szemben az északi reptér messzebb van, így körülményesebb lehet az utazás. Természetesen ez függ a szállásunk helyétől.

Ezek után a következő fontos dolog, hogy a szállásfoglalás után intézzük a repülőjegyeket. A szállásunk kiválasztása előtt is tájékozódhatunk, de a repjegyek megvételét a szállás lefoglalta után vegyük meg. Általában a szállásfoglalást néhány nappal át lehet tenni gond nélkül. Read more

Mit érdemes tudni a szigetekről

Mit érdemes tudni a szigetekről

A Kanári-szigetek 7 nagyobb lakott és 6 kisebb lakatlan szigetből tevődik össze Az Atlanti óceánban. Az északi szélesség 27. és 30. foka illetve a nyugati hosszúság 13. és 18. foka között helyezkedik el. Míg a szigetvilág legnagyobb szigete Tenerife, amely alapterülete mintegy 2052 km2, addig a legkisebb sziget Roque del Oeste, amely gyakorlatilag egy szikla. A lakott szigetek közül a legkisebb Isla de los Lobos, ahol csupán néhány család él.

Közigazgatásilag a szigetek Spanyolországhoz tartoznak, földrajzilag azonban Afrika részét képezik. Az összes sziget vulkanikus eredetű, mégis igen eltérőek egymástól. Tenerifére a hegyek a jellemzőbbek, Lanzarotén pedig a dombok az uralkodók. A strandok különleges fekete homokja is vulkanikus tevékenység következménye.

Spanyolország és a Kanári-szigeteknek is egyaránt a Pico del Teide a legmagasabb pontja a maga 3718 méterével. A téli hónapokban csúcsát hó borítja.

A Kanári-áramlások miatt az óceán vize kellemesen 20-24 fokos mindig, ami kellemesnek mondható. Read more